Basta!

Wat is Basta!?

Basta! is een concept van herbruikbare potten, pizzadozen en (in de toekomst) andere herbruikbare alternatieven voor take-away maaltijden in Tielt. Dankzij Basta! kan je genieten van een overheerlijke afhaalmaaltijd én tegelijkertijd reduceer je de afvalberg. Dit doe je door bij jouw bestelling bij de deelnemende horecazaken te kiezen voor herbruikbaar verpakkingsmateriaal van Basta!

Zo steunen we ecologie én lokale economie.

Krijg je al goesting? Probeer het uit bij Carlito, Koken, Eaudette of Pizza Aversa!

Waarom meedoen met Basta!?

Basta! is een initiatief van Lokaal bestuur Tielt en vzw WOP! Door te kiezen voor herbruikbaar verpakkingsmateriaal, pakken we de problematiek van te veel (plastic) afval aan. Wist je dat er in Tielt meer dan 2 miljoen maaltijdverpakkingen na eenmalig gebruik worden weggegooid!? Word jij ook moedeloos van die berg aan verpakkingsmateriaal? Basta! brengt hier verandering in, door voluit te gaan voor een circulair systeem van ecologisch én economisch duurzame, herbruikbare verpakkingen.

Wie meestapt in Basta!, maakt gebruik van ons assortiment aan vershoudende bewaardozen, -glazen of -bokalen voor afhaalmaaltijden, gemaakt van ovenbestendig glas of gifvrij hard plastic. We werken met een waarborgsysteem met continue herverdeling van verpakkingen
tussen de deelnemende restaurants, gecoördineerd door vzw WOP!

Wil je nog minder verpakkingsafval? Breng dan zeker ook eens een bezoekje aan onze verpakkingsarme winkel in Tielt: Bokaal!

Hoe werkt het?

Meedoen met Basta! is niet moeilijk. Bij het bestellen van jouw afhaalmaaltijd, kies je voor de Basta! pot. Hiervoor betaal je een waarborg van 5€. De afgewassen Basta! pot kan je bij alle deelnemende restaurants inruilen voor een nieuwe maaltijd. Je kan ook de waarborg terugvragen of kiezen voor een jeton om later te gebruiken. Ook in onze winkel Bokaal! kan je de Basta! potten en pizzaboxen inruilen.

infografiek die de werkwijze van het Basta! concept uitlegt

Waar bestellen?

Eaudette

Vegan, glutenvrije en seizoensgebonden huisbereide maaltijden boordevol biologische groenten.
Ter Booye 14, Tielt.

Koken

Creatieve lichte maaltijden met oog voor kwaliteit en variatie om energiek de dag door te komen.
Stationsplein 18, Tielt

Carlito

Charmant en gezellig praat- en eetkaffee. Met uitgebreide menukaart en – volgens sommigen – legendarische spaghetti en “meersmanballekes”.
Kortrijkstraat 80, Tielt

Pizza Aversa

Vers gemaakte pasta’s en pizza’s van de allerbeste ingrediënten, geserveerd met heerlijke toppings en sauzen. Elk gerecht met passie en vanuit ons hart bereid.
Ieperstraat 10, Tielt

Doe jij ook mee?

Doe mee en word ook een overtuigd gebruiker van dit eenvoudige systeem. Bestel snel een lekkere en duurzame afhaalmaaltijd in de deelnemende zaken! Staat jouw favoriete adresje nog niet in de lijst, Neem dan zeker contact op met ons, dan bekijken samen wat we hieraan kunnen doen.

Wil je jouw zaak een duurzame uitstraling geven en ben je als restauranthouder geïnteresseerd om partner te worden van Basta!? We hebben voor elk type maaltijd een mooie herbruikbare oplossing klaar. Het zal je op termijn bovendien geld uitsparen! Aarzel dus niet en sluit je aan bij een netwerk van deelnemende handelaars die resultaatversterkend samenwerken.